HEJSAN .. 

Lite trög i dag som vanligt när vädret är dåligt

Detta är mina allra fösta kattmöss jag virkade

DESSA mössen virkade jag 15 år sedan, det började med att jag hittade ett mönster i en kattidning som hette KATTLIV När jag sitter här och funderar så måste jag ha virkat möss  några år tidigare, som jag inte har några bilder på....

ÄRLIGT talat vet jag inte om tidningen KATTLIV finns i dag

tidningen var väl ok, men den musen blev lite för stor tyckte jag.. och öron och svansen var bara några ynkliga trådar..

Katterna kanske inte brydde sig, MEN jag ville ha lite mera finess på dom.. Så jag  undrade hur jag skulle göra för att få en snygg nos och fina  öron och svans...

JAG testade lite hit och dit, VIRKNING var väl inte min grej då.. men jag kom på hur jag skulle göra, MINA katter gillade   mössen. Så jag provade om vi skulle sälja några i butiken, DET gick bra, kunderna kom åter och ville ha dom där söta virkade mössen..

JAG virkade möss i mängder och sålde i butiken, till slut blev det så mycket så jag sålde mössen till butiken, då tjänade både jag och butiken lite pengar..

 ÅREN gick, DET kom ett nytt KATTHEM till Nyköping, hade inte funnits nåt här i stan innan, DÅ fanns dom i en liten källarlokal,,

MIN SAMBO sponsrade det nya Kathemmet, med sand, kattmat kattlådor, och spadar.... JAG tyckte det var trevligt där, hälsade på däribland och var dit med trasiga påsar med kattmat... MEN sa jag. NI måste ju ha lite möss till katthemmet, en del till era katter där.. så kan ni sälja resten..  SÅ åren gick.. på somrarna virkade jag kattmöss och lade på hög........ Så när det var dags att sälja  så stoppade jag dom med kattmynta och fibervadd.. Åren gick jag sålde mina kattmöss, var till KATTHEMMET med flera möss som dom fick till sina katter....

 ÅREN gickSå sålde min sambo butiken efter att han ägt den i 32 år, då var han pensionär..

DOM nya ägarna skulle jobba själva så jag och vi andra tjejer blev utan jobb..JAG hade ju min fibromyalgi..  Så det belv arbettsträning för mig på en skola.. JAG hade ju jobbat i butiken i 10 år nästan med sjukbidrag, arbetade bara 25% för jag orkade inte mera, men jag fick sjukpension efter några år..JAG fortsatte virka kattmöss, dom nya ägarna, som jag kände bra, köpte mössen.. hon hade SOM hon inte tyckte gick så bra...

Så flyttade dom.. till en annan butikslokal... DET blev nya ägare igen.. MEN sedan gick den i konkurs, NU blev det inga möss som jag kunde sälja, frågade en annan butik.. NEJ dom skulle ju ha samma saker i alla sina 7 butiker, så det trodde hon skulle bli för mycket för mig..

JAG viste inte hur jag skulle göra.. KATTHEMMET hade nu efter 10 år flyttat till nya LOKALER en  stor VILLA som låg i ett industriomsråde i stan.. NU ska jag virka möss som dom ska få som invigningspresent av mig

 FÖR DET som inte ska få hända, hände .. MIN sambo gick bort bara en vecka innan KATTHEMMET flyttade in i sina nya lokaler, det sista han gjorde var att se till att en hemlös katt kom till det nya katthemmet........ INVIGNINGEN  var på våren ..  det här var i september  som deras flytt var,

SÅ NÄR INVIGNINGEN var på våren HADE jag virkat 75 st KATTMÖSS som dom fick.........

NU blev det nästan inga möss virkade, jo jag virkade och gav bort till alla som jag visste hade katt... Så var det TUNA marknad i sptemeber är 2009, då virkade jag kattmöss ock sålde, det gick så där, 2010, sålde jag också KATTMÖSS på marknaden.. DENNA marknad är varje år i september... MEN jag tyckte det var så tråkigt att inte få virka mina kattmöss.. JAG hade börjat blogga när jag blev ensam för fem år sedan då min sanbo gick bort... MIN dotter sa.. MAMMA du ska börja blogga, du som tycker om att skriva.. både dikter och allt möjligt annat...

Så på det viset kom jag i kontakt med en tjej som älskade katter, det gick nåt år.... JAG sa sänd mig din adress så skickar jag några möss till dig.. Så fick jag då kontakt med NORRTÄLJRE KATTHEM, så i år var jag där med 125 kattmöss som nu ska räcka ett år, FÖRRA året var jag där med 50 kattmöss och innan det hade jag skickat katt möss till NORRTÄLJE KATTHEM  flera gånger,

 OCH jag hade läst i ÅRET RUNT om ett katthem som brunnit.. då sände jag kattmöss dit.... OCH sänt till dom några gånger... FEM olika katthem sänder jag KATTMÖSS till nu,, snart är det dags för SÄNDNINGEN som ska BLI lite JUL- KATTMÖSS

 Så FÖR att jag började BLOGGA  så började JAG sända KATTMÖSS till några katthem.... MIN sambo finns inte mera och jag har inte så mycket pengar att sponsra katthemmen med..... MEN mina kattmöss dom fortsätter jag att sända till  "MINA" katthem.... TACK VARA en bloggtjej så fick jag en trevlig HOBBY att jobba med på mina lediga stunder...

HAR man som jag FIBROMYALGI så kan man inte göra så mycket, MÖSSEN virkar jag framför tv-n på kvällarna..... iblnad även mitt på dagarna, JAG ger bort kattmöss och säljer lite genom att vänner på bloggen ser dessa möss... NU ska jag på en försäljning i oktober. då ska jag skänka lite möss, och även sälja lite då.. till några som har katter som har beställt, Så det blir lite virkat om dagarna och lägga upp lite lager så det finns när någon vill ha....

DET VAR HISTORIEN OM HUR MIN KATT MUS KOM TILL

HEJ SVEJS .. bilder hur jag gör kommer i ett annat inlägg för det blev för långt

DET blir ett inlägg med bilder en annan dag

HEJ SVEJS